vrijdag 12 oktober 2012

Verjaardagscadeautjes

Begin deze week kreeg ik een vervroegd verjaardagscadeau.

Geen diamanten ring - zoals mijn ex-baas voor haar 40te verjaardag, maar wel een snelle, stoere, stevige KOERSFIETS!  Had je mij over twee jaar verteld dat ik ooit met een koersfiets zou rijden zou mijn antwoord geweest zijn, ja, ik zou dat misschien ooit eens willen proberen, maar ik heb er toch geen tijd voor. Klinkt het  ”ik zou wel willen sporten - maar ik heb er geen tijd voor”- excuus bekend in de oren?

Tja, ik kan dit excuus dus nu niet meer gebruiken: Een bijgedachte bij het verjaardagscadeau was de fiets voor woon-werkverkeer te gebruiken. 24km heen-en-terug staat voor een klein uurtje stevig trappen. Met de auto heb ik rond 40 minuten nodig.
Hoe je het ook bekijkt, aangezien dat ik die dag al een uurtje gesport heb (en ook nog eens aan mijn ecologische voetafdruk gewerkt heb) beschouw ik het als een duurzame en gezonde tijdsinvestering. En een leuke ook! 

Zoals Anke in haar bijdrage al opmerkte, stilletjes aan wordt het kouder en natter en zwaarder om ’s morgens op de fiets te stappen. Ik ben er wel van overtuigd dat onze goede voornemens het najaar overleven en we elkaar kunnen blijven motiveren om de fiets in plaats van de auto te nemen. Ik hoop alleen maar dat ik al trappend niet te vaak zou denken – had ik maar beter een ring gekozen!  
Barbara Specht

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten