maandag 22 oktober 2012

Verkiezingsblues


Herftsblues, babyblues,… dat kennen we allemaal wel. Maar verkiezingsblues?!? En toch denk ik dat velen onder ons het wel ervaren. Dat gevoel dat er heerst wanneer de kaarten zijn gelegd, de spanning wegebt en plaats ruilt voor vreugde of teleurstelling. Vele extremen wat betreft gevoelens, met als gevolg: verkiezingsblues.
Gelukkig blijft deze verkiezingsblues niet duren. De coalities worden gevormd en de taken worden verdeeld. Wij Logo-medewerkers staan alleszins paraat om samen met een eventueel veranderd bestuur van de gemeenten onze schouders te zetten onder gezondheid. Voor alle mandatarissen en ambtenaren op zoek naar inspiratie, ontwikkelde Logo Oost-Brabant een brochure ‘Lokaal samen werken aan gezonde levensjaren en meer levenskwaliteit.’ Deze brochure helpt lokale bestuurders op weg om een lokaal gezondheidsbeleid op te stellen én om te zetten in de praktijk. Per gezondheidsthema of -doelstelling worden aan de hand van fiches de feiten, cijfers, strategieën en methodieken ter inspiratie opgelijst.  Door in te zetten op een degelijke aanpak van belangrijke gezondheidsthema´s in de lokale bestuurprogramma´s komen geëngageerde politiekers tegemoet aan alle burgers die bezorgd zijn om hun gezondheid.
Toch nog last van de verkiezingsblues? De beste remedie is uw jas aandoen en stappen-stappen-stappen door de bossen die ondertussen een prachtig kleurentafereel zijn geworden… (www.weekvanhetbos.be).


Fotograaf: Jimmy Jacobs
Liesbeth Lemmens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten