vrijdag 30 november 2012

Stage bij Logo Oost-Brabant

Vandaag, exact drie weken geleden, ben ik begonnen met mijn stage bij Logo Oost-Brabant. Ik kan me nog levendig mijn eerste dag herinneren. Het was namelijk een dag waar ik lang naartoe heb geleefd. Eigenlijk een dag zoals alle andere maar toch ook helemaal verschillend. Met een bang hartje en gespannen verwachtingen meld ik me op de stageplaats. Wat verwachten ze nu precies van mij? Wat zal ik allemaal moeten doen? Hoe ga ik dit alles voor elkaar krijgen? De vragen die door mijn hoofd tollen maken mij onzeker. Gelukkig stond er een heel team klaar om meteen al mijn vragen te beantwoorden. De rest zou ik dan later ondervinden eenmaal de stage van start was gegaan.

Ik heb de verantwoordelijkheid gekregen over het project ‘Broodje special’ . Dit is een project dat plaats vindt in het bezoekerscentrum in Diest en wordt georganiseerd door het Logo en verzorgd door studenten voedings- en dieetkunde van de KHLeuven. Dit project is bestemd voor leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs TSO, BSO en voor leerlingen die bijzondere zorg vereisen. Bij deze leerlingen worden er, op een praktische, interactieve en aangename manier, inzichten bijgebracht over gezonde voeding. Hierdoor kunnen deze leerlingen beter inzien welke nadelige effecten vet en suiker op hun lichaam zouden kunnen hebben. Ik vind het persoonlijk een zeer fijne ervaring. Het wordt meteen ook visueel duidelijk hoe slecht het gaat met de eetgewoontes van de Vlaamse jeugd. Teveel jongeren grijpen vaak naar zoete en zoute snacks en daarnaast verkiezen en consumeren ze veel vaker frisdrank. Overgewicht en obesitas komen hierdoor steeds vaker voor. Met behulp van dit project en nog vele andere projecten probeert het Logo hierin iets te veranderen.

Nu, vier weken later, voel ik mij al helemaal thuis bij deze ploeg. Ik zie dag in dag uit alleen vrolijke gezichten, die op ieder moment van de dag klaar staan om mij, maar ook anderen te helpen. Het wordt meteen duidelijk dat al deze lieve mensen zich kei hard inzetten voor de gezondheid van de Vlaamse bevolking en dit vaak met een zeer beperkt budget. Aan interessante projecten, idee├źn en enthousiasme is er zeker geen gebrek, alleen zijn echter de middelen vaak schaars om dit te kunnen realiseren. Toch blijven alle medewerkers, met veel passie en strijdlust, zich dagelijks inzetten. Want enkel met behulp van hun engagement kan er daadwerkelijks iets veranderen.
Momenteel heb ik nog 3 weken stage te lopen bij het Logo Oost-Brabant. Ik ben enorm benieuwd naar wat ze hier nog allemaal in petto hebben voor mij en wat ik nog allemaal kan bijleren. Ik wil alvast iedereen bedanken voor de fijne en leerrijke momenten. En uiteraard voor al hun inzet en inspanningen om de gezondheid in Vlaanderen te verbeteren.

Sophie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten