donderdag 14 maart 2013

De perceptie


Een bevraging, uitgevoerd door de studiedienst van de Vlaamse Regering, wijst uit dat driekwart van de Vlamingen zichzelf gezond vindt. Dat klinkt goed, toch? Het zijn vooral vrouwen, ouderen en lager geschoolden die meer gezondheidsklachten rapporteren en ook meer medicatie gebruiken. Dat is minder goed.

Als het dan gaat over de gezondheidszorg is een grote meerderheid, 92 procent, tevreden. Toch denkt 52 procent dat velen geen toegang hebben tot de gezondheidszorg in ons land, daar kunnen we toch niet tevreden mee zijn?

Van de overheid wordt verwacht dat ze meer aanbieden dan enkel de basisvoorzieningen en dat de onderlinge solidariteit wordt benadrukt. 76 procent vindt het oneerlijk dat wie een hoger inkomen heeft zich ook een betere zorg kan veroorloven, maar slechts een kwart is bereid om meer belastingen te betalen voor de gezondheidszorg. Meer cijfers en perceptie?

Na weer bijna een ganse week sneeuw, terwijl de lente outfits hier op kantoor al afgestoft werden, was er onder de collega’s hier ook nood aan een andere perceptie van het fenomeen sneeuw: 

Liesbeth

Liesbeth@logo-oostbrabant.be


Geen opmerkingen:

Een reactie posten