maandag 18 maart 2013

Fiets je mee?

Ik ontvang net een tof mailtje in mijn mailbox: De registratie van Logo Oost-Brabant werd goed ontvangen! Vanaf vandaag kun je de collega’s motiveren om zich te registreren op de grootste fiets community van België: www.biketowork.be.

Het begint bij mij al te kriebelen om de collega’s aan te zetten tot het gebruik van hun fiets als verplaatsingsmiddel!


Met ons fietsproject dit jaar proberen we niet alleen werknemers, maar samen met de steden en gemeenten ook alle inwoners te sensibiliseren om de fiets te gebruiken voor korte verplaatsingen. En er nemen maar liefst 20 van de 30 gemeenten deel uit onze regio!

Wist je dat?
  • 53% van alle verplaatsingen binnen een fietsbare afstand van 5 km blijft en 1/5de van alle verplaatsingen zelfs korter is dan 1 km? 6de Onderzoek Verplaatsingsgedrag Vlaanderen
  • 30 minuten bewegen per dag is al genoeg om gezondheidswinst te halen? 
  • 1 op 3 volwassen overgewicht heeft en reeds 1 op 4 kinderen tussen 5 en 9 jaar? 
  • bordjes bij de lift waarop staat dat traplopen gezonder is, werken? Als er van die bordjes hangen, neemt 11% meer mensen de trap! Onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.
Reden te meer te fietsen. Ook voor het plezier via recreatieve en competitieve doeleinden! Via onze catalogus proberen we jullie alleszins te inspireren met eenvoudige fietsacties.

Droom even mee via het volgende filmpje:


Begin 2014 testen Huldenberg en Leuven een app uit om sedentarisme te bestrijden. Deze wordt dit jaar ontwikkeld door groep T, i.s.m. FaBeR en Logo Oost-Brabant. Langdurig achtereen zitten blijkt ongezonder dan vaak gedacht, ook als je dagelijks voldoende minuten beweegt.

De meest recente beweeg- en zitcijfers staan in het nieuwe Trendrapport Bewegen & Gezondheid 2010-2011 (Nederland) dat is verschenen. Enkele conclusies van onze noorderburen:
  • het aantal uren zitten neemt toe, het aantal uren bewegen blijft stabiel; 
  • 18-64 jarigen zitten tijdens werkdagen gemiddeld 6,6 uur (iets meer dan de helft door bureauwerk).
Ook het 10.000 stappenproject bindt de strijd aan tegen sedentarisme. Dit jaar wordt een vernieuwde online tool gelanceerd en wordt de actie vooral naar bedrijven gepromoot.

Soooo, get up and move!! Zeg nu zelf… Na zo een strenge winter hebben we toch een hete, sportieve zomer verdiend? ;-)Summer Sports. Digital image. Web. 12 May 2011 http://tmisddunmire.edublogs.org/2011/05/12/summer/

Karen
karen@logo-oostbrabant.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten