woensdag 29 mei 2013

Woont u in een slimme, gezonde gemeente?

“Aarschot is een stad in de Belgische provincie Vlaams-Brabant. De stad ligt in het arrondissement Leuven en telt ruim 28.000 inwoners, die Aarschottenaars of ook kasseistampers worden genoemd.” (Bron: Wikipedia)
Ik liep er tijdens mijn studies communicatiewetenschappen stage bij de cel cultuurcoördinatie en fiets er doorheen als ik m’n zus bezoek. Weinig speciaals, hoor ik u denken. Waarom ik er dan een blog over schrijf?
Omdat de stad mijn nieuwe thuis wordt. Even geleden kregen we de sleutel van onze aankoop overhandigd. Ondanks de elektriciteits- en schilderwerk voor de boeg, kijk ik ernaar uit om in het najaar één der Aarschottenaren te worden.
De stad kwam recent nog in het nieuws: ze won de titel van Slimste Gemeente en tekende daarnaast het charter Gezonde Gemeente. En het houdt niet op. Vrijdag 31 mei, werelddag antitabak, mogen we er vanwege VIGeZ en de Vlaamse Logo’s een prijs overhandigen aan klas 2E uit het Damiaaninstituut. Zij zijn de trotse winnaars van het creatieve luik van de Wedstrijd Rookvrije Klassen. Met hun Anti-saflied verspreiden ze de boodschap om rookvrij te blijven.

Er leeft veel, daar in Aarschot. En ze gaan, van jong tot oud, een gezonde toer op. Dat kan ik als bijna-inwoner alleen maar toejuichen.
Is uw gemeente nog geen Gezonde Gemeente, maar zou u dat wel fijn vinden? Laat het ons weten: post een reactie hieronder, laat iets achter op onze Facebookpagina of stuur een mailtje.

Kim
kim@logo-oostbrabant.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten