vrijdag 5 juli 2013

(Veilig) feesten op Rock Werchter


De (festival-)zomer is begonnen: gisteren rond half een gingen de poorten van Rock Werchter open. RW is met zowat 140.000 unieke bezoekers het grootste festival van België en een van de grootste en bekendste van de wereld.

Tijdens het vierdaagse festival staat bovenaan op de agenda vooral: amuseer jezelf! Geniet van de schitterende optredens, de zon, de sfeer en de fantastische tijd met je vrienden.  

Om zorgeloos te genieten van een dagje op de wei konden festivalganger op de eerste dag van Rock Werchter terecht in een heuse 'gezondheidsstraat': de Preventiedienst Alcohol en Drugs van de gemeente Rotselaar; het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (go for zero); de CM en het Logo Oost-Brabant waren aanwezig met info- en doe-standen.
Zo konden feestvierders een gewaagd opdrachtenparcours uitvoeren met ‘promillebrillen’. Deze brillen simuleren een dronken toestand waardoor de bezoekers de gevolgen van overmatig alcoholgebruik meteen aan den lijve ondervinden.

Wie het beu is om al rokend de festivaldagen door te komen, kon bij het ‘Vlaanderen stopt met roken’ tent van het Logo terecht voor informatie en advies van professionele begeleiders.
Ook de politie gaf feestvierders via Twitter de goede raad mee om niet te veel te drinken. “Niet alles wat je deed voor een kater, spoel je zomaar door met water”, luidt het advies.

Om van RW een onvergetelijke belevenis te maken zijn hier nog een enkele festival survival tips: 

- Uitdroging is een killer op een hete festivaldag. Wees hem te slim af door regelmatig te drinken. (min. 1 liter water/dag)
- Onderschat nooit de sterkte van de zon. Bescherm je tegen de zon. Geraak je oververhit door het dansen, neem dan de tijd om te chillen en even af te koelen.

- Laat je vrienden niet in de steek. Draag zorg voor elkaar bij problemen. Geraak je toch in de problemen?  Probeer rustig te blijven en vertel je vrienden dat je je niet goed voelt.  Ga langs bij een EHBO-post of vraag hulp aan de mensen van de security vóór het echt helemaal fout gaat.
- Wie geen risico’s wil lopen, vermijdt overmatig alcoholgebruik en gebruikt best geen drugs. Drugs mixen binnen eenzelfde dag en/ of nacht is om problemen vragen.

- Vergeet je condooms niet mee te nemen. Je weet nooit wie er in je tent belandt.
Voor meer tips kunnen festivalbezoekers altijd terecht op:
http://www.druglijn.be/omgaan-met-drugs/feestvierders/op-het-festival/festival-survival-tips.aspx

Maar bovenal: amuseer jezelf….
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten