maandag 26 augustus 2013

Terug naar school.

Binnenkort is het weer zover. De vakantie is gedaan, de school die komt eraan! Dat zit mijn 3-jarige dochter al heel de vakantie luidkeels mee te zingen vanop de achterbank (lang leve de muziek van kapitein Winokio!). Op die leeftijd gaan ze gelukkig nog graag naar school.

Mooie liedjes duren dus jammer genoeg niet lang. Langs de ene kant niet slecht, want de kindjes thuis hebben duidelijk nood aan structuur. Maar die structuur zorgt ook weer voor de steeds wederkerende dagelijkse sleur. Onze ochtenden gaan er weer heel wat hectischer aan toe gaan vanaf september.

En dan is er nog die brooddoos. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons gaat het er vaak zo hectisch aan toe in de week, dat ik meestal de dag zelf pas tot de ontdekking kom dat er niks in huis is voor op de boterham. Dus grijpen we vaak terug naar de old time favorite van elk kind: choco. Uiteraard hoor ik langs dochters kant geen geklaag, maar het moet toch beter kunnen.

Onlangs kwam ik op een vorming een enthousiaste mama tegen die een blog begonnen was (waar ik jammer genoeg het adres van kwijt ben) waarop ze elke dag een foto postte van de brooddoos van haar gezin. Het waren uiteraard geen doodgewone brooddozen, maar echte lunchboxen met heel wat vakjes in.
Ze begon de avond voordien aan de brooddoos en vulde deze met restjes van de dagen voordien. Respect!  Maar ik baal al bij het idee dat ik zo een brooddoos moet klaarmaken. Ik hou het toch maar bij gewone boterhammetjes met gezond beleg, af en toe eens choco en regelmatig wat groentjes bij. En uiteraard elke dag zeker een stukje fruit in de boekentas. Voorlopig is onze dochter nog altijd super blij als er gewoon worteltjes, kerstomaatjes of komkommertjes in haar brooddoos steken. Wat kan een moeder meer wensen?

Nog enkele brooddoostips die ik zelf nog wel leuk en  haalbaar vind:

-        Snij de gewone boterham in vierkantjes en prik ze op een sat√©stokje. Tussen elke hap komt een druif.

-        Met een omgekeerd glas maak je zo ronde boterhammen.

-        Koop een keer pittabroodjes en vul die met sla, geraspte wortelen en blokjes kip. Het maakt groenten tussen de boterham heel gewoon.

-        Stapel drie boterhammen op elkaar. Leg dus twee laagjes beleg en stop er ook groenten als sla, komkommer of tomaat tussen.

-        Geef frietjes mee naar school: van brood, wortel en komkommer, van kaas…

-        Verras met een ‘aperitiefhapje’: simpele kaasblokjes zijn al leuk.

Ik ga ze zelf ook eens uittesten bij het begin van het nieuwe schooljaar. Jullie ook?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten