donderdag 19 september 2013

Verslaafd aan de wagen of zot gezond op de fiets?

Woensdag in het nieuws: “Voor al onze kleine verplaatsingen van één tot drie kilometer nemen we in twee op de drie gevallen de auto. Ondanks alle campagnes voor 'groener' en duurzamer vervoer, blijven we dus verslaafd aan de wagen (Bron: minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V)).”

Vandaag bij Logo Oost-Brabant: onder de noemer Zot gezond op de fiets motiveren we drieëntwintig gemeenten uit onze regio om vandaag met de fiets naar het werk te rijden. Waarom? Zij nemen deel aan Zot van Gezond en/of Fiets je mee? Door als gemeente- en OCMW-bestuur en –personeel zélf de fiets te nemen, geven ze het goede voorbeeld. Daarmee willen ze die zogenaamde verslaving aan de wagen even doen vergeten. En het plezier van frisse lucht in de ochtend gewaar doen worden. Bovendien is het vandaag ook Car Free Day. Het uitgelezen moment dus om dat stalen ros van stal te halen.

Extra stimulans? Door van de fietsers een creatieve, gezonde foto te nemen en aan ons te bezorgen, maken de deelnemende gemeenten en OCMW’s kans op een knalgroene bedrijfsfiets. Wij zijn alvast heel benieuwd naar de inzendingen.

We hopen met deze wedstrijd de fietsmicrobe dus te wekken. Zie je het niet zitten om élke dag te fietsen? Begin dan bijvoorbeeld met één keer per week. Niet helemaal overtuigd? Dan vind je hier zeven redenen om tóch de fiets naar het werk te nemen. Als je de juiste route kiest dan geniet je misschien, net als ik, van de pracht van de natuur in volle ochtendgloren.

Soldatenbrug - Werchter

En hopelijk kom je deze rare snuiters niet tegen onderweg ;-)

Fantastisch fietsende collega's


Kim
kim@logo-oostbrabant.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten