woensdag 4 december 2013

Wegtrappen die kou

Jawel, het is weer zover: de winter is in het land! ‘s Morgens laat licht, ‘s avonds vroeg donker en temperaturen die ik liever enkele graden hoger heb. Dilemma: zoek ik de warmte op van mijn auto met de daarbij horende verkeerdrukte/-stress of neem ik de fiets en trotseer ik de koude?

Mijn keuze is snel gemaakt. Windstopper: check. Muts, sjaal en handschoenen: check. Een werkend voor- en achterlicht: check. En hop de fiets op.

En al na enkele trappen: kou? Welke kou? Ik rij met een glimlach voorbij de stilstaande auto’s -hoezo filestress?- en kweel heerlijk mee met de muziek in mijn oren. Mijn werkdag begint alvast met een frisse geest.

Wie nog niet helemaal overtuigd is: met de fiets geen last van bevroren ruiten. Weg met die krabbers!

Ik kies alvast voor een actief woon-werkverkeer. U ook?

Erika
erika@logo-oostbrabant.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten