vrijdag 24 januari 2014

Al spijt van die goede voornemens?

Met de jaarwisseling zit iedereen ongetwijfeld weer vol goede voornemens. Stoppen met roken, vermageren, meer sporten ... Het is een groot cliché en prijkt waarschijnlijk op het voornemenlijstje van menig man of vrouw. Uiteraard ook op dat van mij. Maar het moet gezegd worden: een goede gezondheid is belangrijk en gezond eten en veel sporten draagt daar toe bij. Ik hoop er over 10 jaar nog altijd even stralend uit te zien als vandaag ;-)

Ik liet mij dan ook door collega Erika overhalen om mee te gaan sporten. Niet zomaar sporten. We gingen voor ‘Just move fatburner’. Iets met spierverstevigende oefeningen en conditietraining telkens afgewisseld. Cardio- en krachttraining dmv “eenvoudige” maar uitdagende spierverstevigende oefeningen. Na één les kan ik zeggen dat ik spieren ontdekt heb die ik niet wist dat ik ze had…. Auw. Ik hoop dat de 2de les al wat vlotter zal gaan (als ik tegen dan tenminste van die pijnlijke spieren af ben ;-))

Eind 2012 blogde ik ook over onze fantastische aankoop en mijn goede voornemen voor 2013. Eerlijk gezegd heb ik, mede dankzij onze aankoop, wel vaker de fiets genomen (al dan niet onder lichte druk van sommige collega’s en manlief). Ik kan zeggen dat ik in 2013 vaker de fiets genomen heb dan in 2012. Maar dat kon ook moeilijk anders, want ik fietste nooit naar mijn werk. Maar er is uiteraard nog mogelijkheid tot progressie. En dat is ook nodig, want als ik meer fietst naar het werk: verbetert mijn gezondheid, waardoor ik minder afwezig ben op mijn werk en de uitstoot van broeikasgassen vermindert.

En dat hebben ze in NY alvast goed begrepen. Ik zag onlangs onderstaand filmpje van Streetfilms. Deze non-profitorganisatie maakt kortfilms over duurzame mobiliteit en hoe beleid kan wegen op een betere woon- en werksfeer. Zij maakten deze video om aan te tonen hoe de straten van de stad de voorbije twaalf jaar zijn veranderd. De organisatie Streetfilms hoopt dat de nieuwe burgemeester blijft inzetten op duurzame mobiliteit.


NYC Streets Metamorphosis from Streetfilms on Vimeo.

Ook Logo Oost-Brabant zet in op duurzame mobiliteit. In 2014 krijgen 10 van onze lokale besturen kosteloos ondersteuning van het Logo om het personeel aan te zetten om actief (stappend of fietsend) naar het werk te komen.

Mijn goede voornemen voor 2014 is alvast om nog meer met de fiets naar het werk te gaan dan in 2014 ... Maar eerst wachten tot die spierpijn verdwenen is.

Joke
joke@logo-oostbrabant.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten