maandag 17 februari 2014

Ben jij het roken ook zo beu?

In maart organiseert Scherpenheuvel-Zichem in samenwerking met de welzijnsraad een rookstopcursus in groep. De cursus wordt gegeven door een tabakoloog en bestaat uit een vrijblijvende infosessie en 8 bijeenkomsten gespreid over drie maanden. Barbara en ik trotseerden de rukwinden (alles voor het goede doel!) en stonden zaterdag met de rookstoptent op de markt van Scherpenheuvel-Zichem om de rookstopactie extra in de kijker te plaatsen.

Vol enthousiasme spraken we de marktgangers aan. Rookgedrag, motivatie om te stoppen met roken, passief roken, stoffen in tabaksrook,... zijn enkele van de onderwerpen die tijdens de gesprekken aan bod kwamen. Wie wil, kon met de CO-meter het CO gehalte van zijn uitgeademde lucht meten. CO is een giftig gas dat aanwezig is in sigarettenrook. Hoge CO gehaltes wijzen op een lagere hoeveelheid zuurstof in het bloed.

Betty Peeters van de dienst welzijn kwam ons een hart onder de riem steken.
Onze actie werd door rokers en niet rokers gesmaakt. Rokers die aan stoppen denken, werden uitgenodigd om deel te nemen aan de infosessie.  De brochures met praktische info en tips gingen vlot van de hand. De tabakoloog zal alvast niet voor een lege zaal staan. Kortom, missie geslaagd!


Ook interesse om een rookstopcursus te organiseren? Laat het ons weten. Met plezier en enthousiasme zetten we ook jouw actie in de kijker!

ErikaGeen opmerkingen:

Een reactie posten