donderdag 20 februari 2014

Fietsen naar het werk... I love it!

Ik fiets graag! En ik heb de mogelijkheid (en luxe!) om met de fiets naar het werk te rijden. Ook kan ik onderweg stoppen bij de school om mijn zoon af te zetten en bij de kinderopvang om dochterlief achter te laten. De fietskar is daarvoor mijn beste vriend! Een zwaar gewicht? Dat voel je niet als je de zachte bries van voor voelt waaien. Fietsen is goed voor het milieu, de portomonnee, mijn gezondheid, mijn humeur!

Maar buiten al dit moois, is er toch vaak een 'ventileer' moment nodig als ik fris gefietst het kantoor binnenstap 's ochtends. Waarom vraagt u zich af?
Wat dacht u van die honderden wegenwerken die fietspaden maar weer eens openbreken en de fietsers dwingen om op de gevaarlijke weg te rijden (lees: mijn twee kleine bengels achteraan zitten nu wel heel dicht bij het rijdende zwaargewicht, de auto). Of de chauffeur die liever zijn auto midden in het fietspad parkeert om snel de bakker binnen te gaan, want op de autobaan zou er toch een auto tegen kunnen rijden zeker. Of de staat van de fietspaden zelf... ik ben blij dat mijn fiets en kar goed voorzien zijn van de nodige veringen, zodat kinderenlief niet al te hard afzien.

Buiten al dit minder fijne nieuws, blijf ik 's ochtends en 's avonds uitkijken om op mijn groene globetrotter te klimmen, mijn kinderen te gaan halen en verder naar huis te bollen, deze keer met de wind langs achter! Jippie!!

PS: ga ook zeker een kijkje nemen op www.biketowork.be .


Sara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten