woensdag 5 maart 2014

Drink jij slim?

Mijn opleiding voeding en dieetleer aan de Katholieke Hogeschool Leuven zit er bijna op. Als afsluiter loop ik stage bij Logo Oost-Brabant. Heel leuk om de laatste loodjes van mijn opleiding door te brengen op stage. Het idee dat ik over een paar maanden mijn eerste stappen zet in de volwassen wereld van het werken blijft raar. Voor ik start met mijn zoektocht naar werk zal ik me toch eerst concentreren op mijn stage. 

Op mijn eerste stagedag mocht ik mij onmiddellijk inwerken in het project ik drink slim. Dit is een jaarlijks terugkomend project voor kinderen van het eerste leerjaar. Het project zet kinderen aan om gezonder te drinken door aan elke drank een kleurcode te geven. Groen zijn de gezondste dranken, oranje is de opgepast groep en rood is de groep waar we best zo weinig mogelijk van drinken. In alle geĆÆnteresseerde scholen ben ik een interactief lesje gaan geven. Het waren korte lesjes van ongeveer een klein uurtje waarbij ik eerst een korte uitleg gaf en nadien gingen de kinderen zelf aan de slag met het winkelspel. Hierbij kreeg iedereen een drankverpakking en plaatste ze zelf de verpakking bij de correcte kleur. 

Na mijn eerste paar lesjes was ik aangenaam verrast hoeveel kinderen er regelmatig water drinken. Op die leeftijd dronk ik enkel frisdrank. Ik vind dit dus zeker een pluimpje waard voor alle ouders, scholen en gezondheidspromotoren die water drinken stimuleren. Ook vanuit mijn standpunt als toekomstig diĆ«tiste kan ik dit enkel maar toejuichen. Ik ben dus zeker blij dat ik hier mijn steentje kan bijdragen. 

De kinderen zijn al goed op weg maar hoe zit het met ons? Verhalen als: ‘Mijn mama drinkt dagelijks twee grote flessen cola’ en ‘Mijn papa drinkt dagelijks drie bussen chocomelk’ kwamen maar al te vaak uit de kindermondjes. Neem zelf je drinkgewoonten eens onder de loep en neem een kijkje op de website van ik drink slim.  

We zijn nooit te oud om te kiezen voor een gezonder leven. Drink jij ook mee slim? 

Steffi
Stagiaire

Geen opmerkingen:

Een reactie posten