donderdag 17 april 2014

Stilzitten? Liever actiever!

Ik geef toe dat sporten niet meer dagdagelijks op mijn agenda staat, sinds ik 9,5 maanden geleden mama ben geworden. Maar ik probeer er dan wel op te letten om voldoende te bewegen. Met de start van de lente en het mooie weer hebben alle collega's de beweegkriebels te pakken. Collega Barbara heeft het wekelijks middagloopje ingelast, en ik volg maar al te graag. De andere collega's gaan dan ook wel eens lunchwandelen. Op die manier komen we met z'n allen al snel aan de beweegnorm, nl. 30 min matig intensief bewegen per dag.

Zijn jullie geïnteresseerd om mee te wandelen of te lopen? Vervoeg ons team dan op de eerste Levensloop in Leuven! Zo steun je de Stichting tegen Kanker om fondsen te werven ten voordele van de strijd tegen kanker.


Naast wandelen en lopen, is fietsen uiteraard eenvoudig om voldoende te bewegen. Mijn doelstelling is naast 1x per week te lopen tijdens de middag, ook 1x per week met de fiets de 12 km naar het werk te overbruggen.
Alle collega's doen  mee aan de actie 'Mijn korte ritten' van Mobiel 21 en zo hebben we tot nu toe samen maar liefst 124 euro, 25 g fijn stof én 192 kg CO2 bespaard!
Vanuit het Logo proberen we naar onze partners toe hier ook op in te zetten. Met het project actief woon-werkverkeer maken we gemeenten warm om hun werknemers actiever naar het werk te laten komen. Dat is trouwens niet alleen goed voor de gezondheid, maar heeft ook een positief effect op het milieu en de tewerkstelling. Zo maakte de Wereldgezondheidsorganisatie deze week de resultaten bekend van een onderzoek over verplaatsingen met de fiets in grote steden. Als Brussel bijvoorbeeld het Deense fietsmodel zou volgen, zouden er in de Belgische hoofdstad zo’n 156 extra jobs kunnen worden gecreëerd.

Kortom, stilzitten is dus uit den boze. En wie weet zie je vanaf september in jouw gemeente allerhande acties verschijnen om meer te (kunnen) bewegen. Liever Actiever roept gemeenten op om tegen eind juni een projectaanvraag in te dienen om inwoners, en bij voorkeur senioren of kansengroepen, meer te laten bewegen of minder stil te doen zitten. Een samenwerking met een lokale vereniging of organisatie is mogelijk.

Interesse? Spring eens binnen!


KarenGeen opmerkingen:

Een reactie posten