dinsdag 13 mei 2014

Wedstrijd Rookvrije Klassen 2013 - 2014


Jaarlijks gaan duizenden jongeren de uitdaging aan om zes maanden rookvrij te blijven of het te worden. Klassen die op het einde van het schooljaar voor minstens 90% rookvrij zijn krijgen een diploma. Een klas die meedoet aan het creatieve luik van de wedstrijd, kan bovendien een mooie prijs winnen! Dit jaar is die creatieve uitdaging een flashmob. De Wijnpers in Leuven zond haar flashmob in en maakt nu kans om te winnen!
 

De leerlingen van 1BB van het provinciaal onderwijs De Wijnpers in Leuven maakten voor de Wedstrijd Rookvrije Klassen een flashmob met als thema ‘rookvrij’. Het is een nek-aan-nek race met vijf andere scholen uit Vlaanderen. Hun filmpje kan uw steun dan ook goed gebruiken. Help 1BB naar de eerste plaats en stem via http://www.rookvrijeklassen.be/de_wedstrijd/stemmen.
 
Met deze Wedstrijd Rookvrije Klassen moedigen het VIGeZ (Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie vzw) en de Vlaamse Logo´s jongeren van de eerste graad secundair onderwijs aan om 6 maanden rookvrij te blijven. Uit onderzoek blijkt dat de vroege adolescentie de periode is waarin jongeren met sigaretten experimenteren of effectief beginnen roken. Het doel van dit succesvolle preventieproject is dan ook om 12- tot 14-jarigen aan te sporen om niet te beginnen met roken of hen te helpen stoppen.
 
De leerlingen van klas 1BB van De Wijnpers zijn er niet alleen in geslaagd om rookvrij te blijven, maar ze zijn ook als één van de zes finalisten geselecteerd. Om van hen naast finalisten ook winnaars te maken, rekenen ze op uw stem. Geef deze bende een duwtje in de rug en stem op hun filmpje via http://www.rookvrijeklassen.be/de_wedstrijd/stemmen. Stemmen kan tot en met 20 mei middernacht.
 
Sara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten