donderdag 2 oktober 2014

Proefkonijnen in de MOVE WEEK

Van 29 september tot en met 5 oktober loopt de jaarlijkse Europese campagne 'Move week'. Het doel is om de voordelen van actief zijn te promoten en regelmatig aan sport en beweging te doen in heel Europa.

Hét uitgelezen moment om met de personeelsleden van Logo Oost-Brabant het voorbeeld te geven. Deze week testen we namelijk de online stappenregistratietool uit. In 3 teams leggen we, tegen elkaar, zo snel mogelijk een virtuele route af. Dit doen we door zoveel mogelijk te bewegen. We registreren onze stappen met een stappenteller. Daarnaast kan je ook ingeven hoeveel minuten je gefietst of een andere activiteit (bv. zwemmen, tennis) hebt gedaan. Want 10 minuten bewegen rekent de tool automatisch om naar 1.500 stappen.

En de interne competitie helpt, de collega's surfen regelmatig naar de online tool om hun bewegingsactiviteiten in te geven. Hierbij de voorlopige tussenstand. Maandag 6 oktober kennen we het winnende team!!


Uiteraard bekijken we welke aanpassingen of welke inspanningen nodig zijn om onze partners binnenkort ook warm te krijgen voor een dergelijke bewegingscompetitie. Wordt vervolgd...


We merken alleszins al dat er competitieve beestjes in ons team zitten én dat er extra inspanningen worden gedaan om te fietsen naar het werk. Ik ben zelf fan van mijn elektrische fiets om de afstand van Bierbeek naar Herent te overbruggen. Dankzij de file in Leuven is mijn keuze vaak snel gemaakt. Met de fiets ben ik er vaak sneller en ik kom ontspannender en fitter toe.  Ook Mobiel 21 nam de proef op de som van Sterrebeek naar Brussel centrum. Bekijk het filmpje en zie zelf of de elektrische fiets sneller is dan de auto:


Ook in 7 gemeenten kan het startschot gegeven worden aan een nieuw bewegingsproject. Hun projectaanvraag voor Liever Actiever werd door de jury en het agentschap goedgekeurd. Zo zet Aarschot in op fietsen voor kansarmen, Leuven op dansen voor senioren en kansarmen, er komt een uitbreiding van 'Tremelo beweegt, U ook?', Haacht stapt met de 50 plussers via 'Elke stap telt', Rotselaar en Begijnendijk focussen als BOEBS-gemeente op ouderen en valpreventie, en Tienen geeft dinsdag al het startschot aan het 'Wandel-je-fit' project gekoppeld aan de 50+ sportclub.
Rotselaar verwoordde het overigens zeer mooi in hun beheers-en beleidscyclus: De beleidsdomeinen sport en ruimtelijke ordening vinden elkaar steeds meer. De uitdaging bestaat erin de openbare ruimte sportiever te maken en de sportieve ruimte meer openbaar te maken.

Karen
karen@logo-oostbrabant.beGeen opmerkingen:

Een reactie posten