donderdag 20 november 2014

Hup met de beentjes!

Maandagochtend: kettingbotsing, en dus megafiles op de autosnelweg én in het centrum van Leuven. Zalig om met mijn elektrische fiets alle auto's voorbij te rijden van Bierbeek naar Herent!

Dinsdag: regen, het verkeer zit weer vast. Beetje nat, maar toch zalig om de auto's weer voorbij te fietsen. Namiddag vergadering in het centrum van Leuven. Zalig om met mijn fiets overal door te kunnen slalommen en geen parkeerplaats te moeten zoeken.

Donderdag: 's ochtends gefrustreerd in de auto aan het bumperen. Geen fiets, omdat ik naar een vergadering in Lubbeek ga. Wat mis ik mijn ontspannend fietstochtje!

Onlangs toonde een Britse studie aan dat niet alleen degenen die naar het werk wandelen of fietsen, maar ook zij die zich met het openbaar vervoer verplaatsen, een lagere BMI en een lager vetpercentage hebben dan zij die kiezen voor de auto. Is dit ook echt zo? Lees het op de website Gezondheid en wetenschap.

Feit is dat we nog veel meer kunnen inzetten op alternatieven voor koning auto. Routecoach en de Winter Trophy van Bike to Work helpen ons hierbij!
Mobiel 21 komt op de proppen met een nieuwe website en app die momenteel volop getest wordt. Wil je ook eens stilstaan bij je verplaatsingsgedrag? Kan je dankzij de feedback en coaching koning auto meer laten staan? Routecoach verandert je verplaatsingspatronen in een mobiele lifestyle. Of het nu met de auto, de trein, de fiets of te voet is. Jij geeft aan wat je belangrijk vindt (kosten, CO2, comfort...) en Routecoach geeft je real-time info en tips op maat om zo snel mogelijk op je bestemming te geraken.
Testgebruikers kunnen zich nog aanmelden op de website. Iedereen kan testen, maar enkel de verplaatsingen in en naar Leuven wordt gebruikt voor onderzoek en beleidsadvies.Deze week is ook de Bike to Work Winter Trophy van de Fietsersbond gestart. Uiteraard doen we met alle collega's mee om zo veel mogelijk met de fiets naar het werk te komen. De competitiesfeer is al volop aanwezig. Ook benieuwd of we winnen? Volg ons op de voet! De wedstrijd loopt tot en met 12 december en 15 december worden de fietskampioenen bekend gemaakt ;-)

Karen
Karen@logo-oostbrabant.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten