woensdag 26 november 2014

Kwali-tijd

Sinds twee jaar kopen mijn zus en ik geen cadeaus meer voor de verjaardagen van de kinderen van onze oudste zus. In een huis bomvol speelgoed is er geen nood aan nog een puzzel, een extra DVD of pop nummer zeven, vonden we. Wij kiezen resoluut voor iets wat onbetaalbaar is: tijd. Of nog: kwali-tijd. Een hele dag met de tantes er op uit. 200% aandacht voor hen en alles in het teken van waar zij zin in hebben.

Extra win? We zijn een hele dag op loop. Met onze neus in de gezonde buitenlucht. Daar worden ze blij van. En daar worden wij dan weer blij van. Koning televisie en baron zetel komen geen moment ter sprake. De rit naar huis levert steevast een slapende achterbank op. Genieten.

Een daguitstap past misschien niet altijd in ieders schema. Misschien vind je het dan wel leuk om je kinderen op een andere manier een actief geschenk te geven. Waarom ga je niet voor een springbal (o-nostalgie) of een (loop-)fiets (ook goed voor je eigen beweging)? Onder de kerstboom kies ik dit jaar voor een bewegingsspel. Meedoen? Daar is geen ontkomen aan. Fun gegarandeerd. Ik kijk er al naar uit.

Voor welk actief cadeau kies jij?

Kim
kim@logo-oostbrabant.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten