vrijdag 23 januari 2015

Vlees

Wat een week! De vrieskou zorgde ervoor dat thuis de verwarming stuk ging en de barst in de voorruit van mijn auto uiteraard een serieuze barst werd. De collega's (en ikzelf) verkozen koning auto boven de fiets omwille van slipgevaar... Maar 'vlees' was de rode draad doorheen mijn week, op een goede én slechte manier...

Laten we beginnen en eindigen met het goed nieuws.

Zondag bezocht ik met een vriendin de Doe-beurs in Keerbergen. Rondje Gezond trok maar liefst 200 nieuwsgierigen voor de workshops en gezonde infostanden. EVA vzw overtuigde me vaker vegetarisch te koken dankzij de inspirerende workshop (crunchy preitaartjes en tiramisu met pastinaak) en tal van receptjes die we mee naar huis kregen.Vlees heeft bij mijn vriend jammer genoeg betrekking op zijn lichaam. Door een sportongeval tijdens het squashen sneedt de deur een vingerkootje af van zijn linkerpink. Schrikken, pijn en afwachten... de genezing zal nog wel even duren. Maar vandaag gaf de chirurg goed nieuws:  het vingerkootje is niet afgestorven  en er is nog steeds kans dat hij terug een volwaardige (kromme) pink zal krijgen!

Last but not least.
Klopt, ik eet graag vlees.
Klopt, ik hou van competitie. Op sportief vlak weliswaar.
Daarom zal mijn collega Kim mij/ons nu ook uitgedaagd hebben om 40 dagen lang zo weinig mogelijk vlees (en vis) te eten. Een hele beproeving voor mij!


'Dagen zonder vlees' is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Wie gaat de uitdaging ook aan om onze ecologische voetafdruk te verkleinen? Ik zet me al schrap!

Karen
Karen@logo-oostbrabant.beGeen opmerkingen:

Een reactie posten