vrijdag 6 februari 2015

Vrieskou… fietsen houdt je warm! (of toch bijna!)

’s Ochtends fris aangekomen op het werk na mijn vertrouwde fietsroute, de gezellige warmte lacht me toe. ‘Ben jij met de fiets gekomen? En het is zo koud!’, de collega’s zijn onder de indruk :-). Ik vraag me af waarom ze zelf niet met de fiets zijn gekomen, want wat is er nu meer of minder koud:

    copyright: www.dagjeweg.nl
  • Met de auto: je auto is helemaal dichtgevroren, die moet je dan nog ijsvrij krabben (bevroren vingers tot gevolg), je kinderen zitten ondertussen te bevriezen achterin want de verwarming zal pas volledig op volle toeren draaien als je al aan school of de opvang komt en je verliest ook nog eens een tiental minuten voor je kan vertrekken.
copyright: www.fotobrandpunt.nl

  • Met de fiets is het scenario bij mij als volgt: ik zet mijn kinderen lekker knus onder een warm fleece dekentje in de fietskar, zij houden elkaar warm door dicht tegen elkaar te zitten, ik duffel mezelf goed in en off we go! Met de juiste kledij valt die koude eigenlijk heel goed mee, je sjaal goed over de neus en de muts over de oren. Je waant je eventjes in je eigen wereld! En na een paar minuten heb je het zelfs al warm. Ik voorzie nu wel zeker genoeg lichtjes op mijn fiets, want er durven toch al eens autobestuurders vertrekken zonder dat al het ijs volledig weg is en hun zichtbaarheid ook nog niet optimaal is. Met mijn flitsende lichten en fluo strap rond mijn arm, zien ze me zeker!
Het enige minpunt dat ik wel ervaar, zijn ijskoude tenen, die geraken maar niet opgewarmd, hoe hard ik ook fiets. Dus als iemand daar goede oplossingen voor heeft, laat maar weten! 

Sara
sara@logo-oostbrabant.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten