donderdag 19 maart 2015

Fietsen en gele tanden

Ik heb aan mezelf de uitdaging opgelegd om elke dag met de fiets naar mijn stage te rijden. De fietsenmaker had mijn fiets helemaal nagekeken, de route was uitgestippeld, dus ik was er klaar voor! Hoopte ik, want het was al meer dan vier jaar (!) geleden dat ik nog elke weekdag op de fiets zat.

Deze vijf weken hoop ik mijn schade dus toch wat in te halen. En na drie weken kan ik eerlijk zeggen dat ik tot nu toe goed bezig ben, samen met de weergoden die me zeer gunstig gezind zijn. Buiten de allereerste dag. Tijdens het terug naar huis fietsen zat ik middenin een onweer. Inclusief bliksem en donder. Het was alsof ze me testten of ik het wel vol zou houden. Maar dat deed ik, en nu zijn de weergoden en ik goede vrienden. Voorlopig.

Zin om zelf eens te fietsen? Het jaagpad langs de Vaart is een echte aanrader. Niet alleen is het landschap mooi, maar er zijn ook talrijke eendjes, aalscholvers en futen te zien.


Vorige week vrijdag heb ik trouwens ook nog iets anders gezien, namelijk hele gele tanden. Een collega had hier een beetje verder een portefeuille gevonden. Er zat geen geld meer in, maar gelukkig nog wel al de belangrijke papieren. Zo vond ik al snel het adres en het telefoonnummer van de eigenaar.

Ik probeerde hem een paar keer te bellen, maar niemand nam op. Dus besloot ik vrijdag om de portefeuille zelf terug te brengen. Snel even Google Maps op de smartphone inschakelen en ik kon aan mijn goede daad beginnen. Aangekomen belde ik aan om meteen de persoon in kwestie voor mij te krijgen. Ik gaf hem zijn portefeuille en kreeg een vriendelijke glimlach terug. “Ik had een foldertje over mondhygiĆ«ne en stoppen met roken moeten meenemen” was het eerste wat ik dacht. Zo zie je maar: werken bij Logo Oost-Brabant doet iets met een mens.

Sophie
Stagiaire

Geen opmerkingen:

Een reactie posten