vrijdag 29 mei 2015

Cycle chicas en competitiebeesten

Het is weer zo ver. De Bike to Work Summer Challenge is weer gestart. Het competitiebeest in de collega’s komt weer volop naar boven. Samen met Erika en Barbara vorm ik het team van de Cycle chicas. En we gaan er volledig voor. Want de afspraak onder de collega’s is dat de verliezer een picknick voorziet voor de andere 2 teams.
Volg onze prestaties.  
Ik geef het toe, ik heb meestal wel een duwtje in de rug nodig om met de fiets naar het werk te komen. Ik ben daar eerlijk in. Maar sinds ik mijn elektrische fiets heb, ben ik ’s morgens al een pak sneller overtuigd. Ook ’s avonds bij het ophalen van de kindjes aan de school heeft de fiets zo zijn voordelen. Want wie met de auto komt, moet minstens 20 minuten op voorhand daar zijn om een parkeerplaats te kunnen bemachtigen op de parking. En anders is het rondjes rijden tot je er eentje gevonden hebt. Ik vertrek gewoon om 15.30u op het werk en fiets rechtstreeks naar de school. Het spreek voor zich dat ik geen stress heb om een parking te vinden. En het is ook nog eens goed voor mijn gezondheid.

Ook mijn kindjes nemen liever de fiets dan de auto. Als ze kunnen kiezen, gaan ze resoluut voor de fiets. Woensdag moest ik voor de kids-ID van mijn zoon nog naar het gemeentehuis. Wetende dat de weg naar het gemeentehuis onderbroken is en je een heel stuk omweg moet doen om er met de auto te geraken, koos ik voor de bakfiets. Mijn dochter van 5 besloot om zelf te fietsen. Ik verwachtte niet dat ze de 5 km tot aan het gemeentehuis ging uitrijden. Maar geen probleem, fiets en dochter konden gemakkelijk in de bakfiets als ze moe werd. Vlotjes fietste ze tot aan het gemeentehuis in Haacht. En vlotjes fietste ze terug. Het leuke en smalle brugje, de nieuwe fietstunnel aan het sas van Tildonk en de fijne  kleine fietswegjes waren haar motivatie. Zowel ik als zij stonden daar zo fier als een gieter van haar prestatie. Wat een kind (en een mama) al niet gelukkig maakt.

Joke
joke@logo-oostbrabant.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten