zaterdag 23 mei 2015

De natuur in huis

Simon (2de kleuterklas) heeft als weekthema ‘huisdieren’. Naar aanleiding van een briefje in de boekentas waarin de juf voorstelt dat kinderen hun huisdieren kunnen meenemen naar de klas volgt dit gesprek:

Simon: ”En waarom hebben wij geen huisdieren?”
Moeke: “Tja, dan moet je daar ook voor zorgen.”
Simon: “Ja maar, nu kan ik geen dier mee naar school nemen en ik wil dat zo graag.”
Moeke: “Misschien moet je eens goed zoeken in en rond het huis. Waarschijnlijk vind je meer huisdieren dan je zou denken. Trouwens, morgen gaan we naar je meter. Misschien kan je daar diertjes vangen in de zwemvijver.”
Simon: “Ja!!!”

Met een groot net halen we talrijke ‘insecten’ uit het water. Geen idee wat voor diertjes het zijn, maar Simon is gelukkig. De kleine salamander laat zich af en toe zien aan het wateroppervlak, maar is ons steeds te snel af. Thuis in de tuin vindt Simon nog wormen en een slak. Bij moemoe een grote pad.Ik trommel Simon ook even op in huis. Enkele mieren vinden de weg naar binnen. Ze genieten van de kruimels onder tafel. Sommige miertjes zijn zo verlekkerd dat ze zelfs op de tafel klimmen. Ik verwittig Simon dat we nog huisdieren hebben. Hij vangt ze heel voorzichtig en steekt ze mee in zijn doos. Van een gezonde en natuurvriendelijke bestrijding besproken.

Heb jij last van ongewenste diertjes of planten in en om het huis en heb je geen Simon in huis? Vermijd chemische bestrijdingsmiddelen. Ga liever voor een gezonder alternatief. Tips lees je op www.zonderisgezonder.be

Tips voor het aanleggen van een gezonde moestuin of kippenren vind je op www.gezonduiteigengrond.be  
Het resultaat na een verlengd weekend in de buitenlucht:

Simon: “Whauh moeke, wij hebben veel huisdieren!”

Stien
Stien@logo-oostbrabant.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten