dinsdag 16 juni 2015

Zalig wonen in Bierbeek!

Als ik naar huis fiets realiseer ik me steeds weer hoe graag ik in Bierbeek woon: dichtbij Leuven, veel groen, veel (sport)activiteiten én Bierbeek geeft om de gezondheid van haar inwoners. Hoe? Ik licht het je graag toe! Al is de lijst te lang om alles aan te halen...

Alle informatie over gezondheid vind je mooi opgelijst in de gepersonaliseerde gezondheidsgids.
Want Bierbeek is een Gezonde Gemeente en ondertekende al in 2013 het charter. De Welzijnsraad komt acht tot tien keer per jaar samen en geeft advies om het welzijn van alle inwoners te bevorderen.

 

Bierbeek is één van de vaandeldragers van de gezondheidswandelingen. En onlangs werden 7 fietstrappers aan bestaande zitbanken geplaatst. De trapper nodigt iedereen uit om de beenspieren even te activeren!

Vorige week ging het klimaatcafé door: ook inwoners hebben inspraak in het klimaatplan van Bierbeek! En wist je dat in Bierbeek onlangs een rookstopcursus in groep plaatsvond? En dat gemeente- en OCMW-raadsleden ambassadeur waren van de borstkankerscreening toen de mammobiel in Bierbeek stond?
Sinds mei is het OCMW ook gestart met een maandelijks dorpsrestaurant: een 3 gangenmenu aan 7 euro, zodat het restaurant voor iedereen toegankelijk is. Gezelligheid troef dankzij de valquiz die na afloop van de eerste organisatie werd georganiseerd!
Daarnaast ging ook al een OCMW-medewerker aan de slag met Me Assist, een tool om middelengebruik te detecteren, bespreekbaar te maken en er op te interveniëren.

En Bierbeek denkt ook aan de gezondheid van haar personeelsleden. Maar liefst 6 teams doen mee aan de Summer Challenge van Bike to Work. De gemeente onderneemt tal van acties voor de personeelsleden en denkt eraan een dossier in te dienen voor de NV gezond award... Wordt vervolgd!

Daarnaast krijgen ook de scholen ondersteuning van de gemeente Bierbeek: denk maar aan Tutti Frutti, Ik drink slim, ... Ik kijk er al naar uit om ons zoontje vanaf januari naar school te laten gaan waar gezondheid één van de troeven is! :-)
Ook kunnen we binnenkort met hem naar de bewegingsschool te gaan. Wat een luxe om hem zo te laten ravotten, op 500 meter van onze deur.

Maar nu... eerst genieten en spelen en nog eens spelen, want we vertrekken op vakantie!
Karen
karen@logo-oostbrabant.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten