donderdag 28 januari 2016

Kleine oogjes

“Iedereen is anders” zingt mijn drie-jarige kleuter na de move tegen pesten. Terwijl de twee oudsten een dansje placeren op “Iedereen Brullie”. ‘Iedereen is anders’, maar wat heel wat collega’s gemeenschappelijk hebben: kleine oogjes. Deze kleine oogjes zijn veelal het gevolg van kleine kinderen met snot, oorpijn, hoest, onrustige slaap of andere ongemakken die vooral tijdens de nacht opduiken.

En toch hebben we met de collega’s geluk! “Belgische gezondheidszorg is Europese top” kopt De Metro op 27/1. Maar ons grootste geluk is dat die kwaliteitsvolle gezondheidszorg voor mij en mijn collega’s betaalbaar is. We moeten ons niet afvragen of er na een dokters-, tandarts- of apothekersbezoek nog voldoende geld over blijft om aan onze andere primaire behoeften te voldoen. Voor heel wat gezinnen is dit jammer genoeg niet het geval waardoor ze een bezoek aan de huisarts vaker uitstellen. Ook daarin is Vlaanderen helaas een Europese koploper.

De VVSG verspreidde midden december een dossier over dit onderwerp: “Wat kan een gemeente/OCMW doen binnen het huidig kader om de drempels tot zorg en gezondheid te verlagen voor kwetsbare groepen”. Het Logo gaat mee de strijd aan voor een vlotte en betaalbare toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg voor iedereen. Toegang tot eerstelijnszorg is namelijk een wezenlijk onderdeel van elk preventief gezondheidsbeleid.


Stien
stien@logo-oostbrabant.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten