vrijdag 1 juli 2016

Het Logowerk is overal. Heb jij het al gezien?

Wat me soms opvalt, is hoe alomtegenwoordig het Logowerk is. Je ziet het echt overal. En da's goed. Want je gezondheid is je hoogste goed.

1. Eind mei: je ziet spotjes op de openbare omroep over het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Want mei is de actiemaand tegen baarmoederhalskanker. Ik behoor tot de doelgroep van het bevolkingsonderzoek en ben in blijde verwachting van mijn uitnodiging om deel te nemen.


2. Begin juni: mijn lief wordt door zijn huisarts gewezen op mogelijks een extra vaccinatie tegen de mazelen. Hij is tussen de 20 en 45 en kreeg ooit maar 1 vaccin tegen de ziekte. Ik leg hem uit dat hij best 2 vaccinaties heeft gekregen. En dat in 2016 het vaccin gratis is voor mensen tot 45 jaar.


3a. Midden juni: ik fiets door Tremelo en zie vrouwen uit de mammobiel komen. Ze lieten zich screenen op borstkanker. Da's goed. Want hoe sneller de ziekte wordt ontdekt, hoe groter de kans op genezing.

3b. Ik heb de luxe om met de fiets naar het werk te kunnen rijden. De frisse buitenlucht opsnuiven, bewegen én genieten van het mooie weer. Geen last van files en de mooiste plekjes op binnenwegen ontdekken. Heerlijk. Wel even opletten dat ik niet val.


4. Eind juni: ik breng een bezoekje aan het woonloket in Scherpenheuvel-Zichem. In mijn vrije tijd ben ik fulltime verbouwster, dus wat extra informatie over premies is geen overbodige luxe. Er hangen affiches over ventileren en verluchten. En over de actieweek Gezond Binnen.


5. Begin juli: we gaan een weekendje weg om de batterijen op te laden en het hoofd fit te houden. We trekken naar de middle of nowhere in Duitsland. 't Is mooi weer dus we gaan voor een wandeling. Hoezo: 19.588 stappen? Dan doen we nog een blokje om om de 20.000 te halen (10.000 stappen zijn voor een volwassene voldoende).6. Juni-juli: ongezond eten is snel en makkelijk als je verbouwt. Maar gezond eten is een must om het energieniveau op peil te houden. We smullen van wat brood, groentjes en fruit. We drinken water en bewegen veel. Heel veel.


KimGeen opmerkingen:

Een reactie posten