dinsdag 22 november 2016

Er zijn zo van die dagen....

Iedereen kent ze, de momenten wanneer je een extra duwtje in de rug nodig hebt. Vanmorgen was er bij me zo eentje: Ik stond op en deed het raam open. Buiten is het donker, nevelig, de lucht voelt vochtig en koud aan. Ik dacht: “Puh, en nu met de fiets gaan werken?!” Ik kon me niet motiveren en besliste toch maar met de auto te gaan.

Een kwartiertje later waren de kinderen wakker. Hun lawaai en lachen vulde het huis. Ik wou mijn kleren aantrekken. Daar rinkelde de telefoon. Mijn zoon pakte op. Zijn beste vriend belde en zocht bevestiging: “Je komt toch subiet bij me langs om samen naar school te fietsen?” Vol enthousiasme antwoordde Rik, die nog in zijn pyjama in de keuken, stond: “Ik ben er in een paar minuten, ik moet enkel nog mijn tanden poetsen!” Mijn dochter hoorde de conversatie tussen Rik en zijn vriend en riep: “Ik ga ook met de fiets naar school.”

Dat was juist het extra duwtje dat ik nodig had: ik trok mijn fietskleren aan en vertrok ook met de fiets. Zo snel kunnen de rollen omgedraaid worden en kinderen geven het goede voorbeeld aan hun ouders!


Barbara
barbara@logo-oostbrabant.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten