vrijdag 2 december 2016

Teamdag

29 november 2016. Die dag stond in alle agenda's al even aangestipt als teamdag. Collega Erika en ik gingen op zoek naar een programma dat aan ieders wensen en eisen voldeed. Geen evidentie.

Afspraak om 8u45 aan het station in Leuven. Per fiets. We hadden er niet over nagedacht dat het eind november bitterkoud kan zijn. Geloof me: dat was het ook. 20 kilometer fietsen, voor dag en dauw. En bij - 5°. Een mens moet er wat voor over hebben. Maar een gezondheidspromotor practices what she preaches. Dus ik vertrok om 7u35 met 2 paar kousen, 2 paar handschoenen en veel warme kledij.

Om 9 uur stapten we Laser3000 in Leuven binnen. Voor de opwarmer. En die bleek nodig, want ons team bestaat uit koukleumen. Inclusief mezelf. Twee spelletjes lasershooten later kloeg niemand meer over bevroren uitsteeksels. Opwarming = geslaagd.

Om 10u30 startten we het stadsspel. Onze baas werd ontvoerd - sorry Frank. En we konden hem enkel terugvinden met missies en opdrachten. Team Karen, Annick en mezelf for the win. De tegenstand mocht er zijn. Het spel leverde vooral goede foto's op. En véél stappen.
12u30. Lunchtime @ De Hoorn. Even verpozen en genieten van de winterse zon achter glas. En bijpraten met collega Joke en kleine Billie. Energie opdoen voor de namiddag in frisse buitenlucht.

Om 14u werden we ondergedompeld in de moskee van Leuven (o ja, die is er) en de verhalen van Mohammed van de stad Leuven en Akkasha van theehuisje Medina. We hoorden hoe gastarbeiders in Leuven terecht kwamen en wat dat met hun leven en kinderen deed. Hoe Akkasha een carrièreswitch maakte waarvan hij geen seconde spijt had. We proefden tussendoor van typisch Marokkaanse snackjes bij een tasje dampende Marokkaanse thee. Een aanrader!

Bij het afronden van de dag zaten we, een klein gokje, aan 20.000 stappen. De fietstocht terug naar Aarschot nog niet meegerekend. Maar de collega's waren tevreden. Onze missie was geslaagd. En de beweegnorm voor die dag? Die hebben we ruim overschreden.

Op naar de volgende editie!

Kim
kim@logo-oostbrabant.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten