donderdag 15 juni 2017

Warme dagen? Denk aan Yvonne of Leon of Marie of moemoe of vava of …


Ken je zo van die mensen die zitten te zagen voor goed weer? Als het dan eindelijk goed weer is dan doen ze niets anders dan klagen dat het te warm is? Check! Ik ben zo’n persoon J  Och ja, zelfkennis is het begin van alle wijsheid zeker…

Momenteel zit ik te puffen achter mijn computer en heb het zelf al moeilijk. Ik, een gezonde dertiger, moet er al echt op letten om voldoende te drinken op zo van die warme dagen. Dan is het voor ouderen en kleine kindjes dus echt opletten geblazen.

En volgens onze weerman/vrouw zitten er nog een aantal warme dagen aan te komen. Wist je trouwens dat er jaarlijks nog honderden mensen sterven aan de gevolgen van warmte? Vaak gaat het om alleenstaande ouderen of chronisch zieken. Met de nieuwe campagne ‘Warme Dagen’ wil de Vlaamse overheid mensen alert maken voor de gevaren van warmte. Je kan zelf heel wat doen:

  • Ken je alleenstaande senioren of zieken? Of denk je dat er mensen van die kwetsbare groep in je straat wonen? Ga dan op warme dagen eens kijken of ze zich goed voelen en voldoende drinken. 
  • Ga jij om met baby's of jonge kinderen? Zorg er dan voor dat ze voldoende drinken en laat ze NOOIT achter in een geparkeerde auto (ook niet voor een paar minuten).


www.warmedagen.beOp de website www.warmedagen.be vind je meer info en tips om de kans op gezondheidsproblemen op warme dagen voor jezelf én anderen tot een minimum te beperken! 
joke@logo-oostbrabant.be 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten